Dzērienu sortiments

Ābolu sidrs, sauss, negāzēts.

 

6,5% alk., 0,75l stikla pudelē.

 

Svaigs, kraukšķīgs. Lielisks pie putna gaļas ēdieniem, zivju ēdieniem, sieriem un uzkodām. Iespējams izmantot arī gatavošanas procesā- marinādēm, mērcēm.

 

Lietot atdzesētu 7-9°C, no vīna glāzēm. Pēc pudeles atvēršanas, to uzglabājot ledusskapī, var lietot vēl vismaz nedēļu. Satur sulfītus.

Ābolu sidrs, pussauss, negāzēts.

 

6,5% alk., 0,75l stikla pudelē.

 

Svaigs, augļains, kraukšķīgs. Labi sabalansēts. Silistiski līdzīgs Riesling vīniem. Lelisks pie sieriem, putnu gaļas un uzkodām. 

 

Lietot atdzesētu 7-9°C, no vīna glāzēm. Pēc pudeles atvēršanas, to uzglabājot ledusskapī, var lietot vēl vismaz nedēļu. Satur sulfītus.

Ābolu sidrs, salds, negāzēts.

 

6,5% alk., 0,75l stikla pudelē.

 

Salds, taču ne pārspīlēti. Garšā un aromātā saldens, svaigs ābols. Lielisks pie desertiem, augļiem. Iespējams izmantot arī gatavošanas procesā marinādēm, mērcēm.

 

Lietot atdzesētu 7-9°C, no vīna glāzēm. Pēc pudeles atvēršanas, to uzglabājot ledusskapī, var lietot vēl vismaz nedēļu. Satur sulfītus.

 
Ābolu karstsidrs, salds ar garšvielām, negāzēts.

 

6,5% alk., 0,75l stikla pudelē.

 

Ābolu sidrs, kam pēc īpašas receptes pievienotas garšvielas. Augļainums un svaigums, kuru papildina ziemas garšas. Sezonāls dzēriens - pārdošanā no oktobra līdz februārim.

 

Lietot karstu 60-70°C no krūzītēm vai atdzesētu no vīna glāzēm. Pēc pudeles atvēršanas, to uzglabājot ledusskapī, var lietot vēl vismaz nedēļu. Satur sulfītus.

Upeņu, ābolu karstvīns - klasisks.

 

9.5-11.5% alk., 0,75l stikla pudelē.

 

Upeņu, ābolu karstvīns, kam pēc īpašas receptes pievienotas garšvielas. Klasiska, bagāta ziemas karstvīna garša. Sezonāls dzēriens - pārdošanā no oktobra līdz februārim.

 

Lietot karstu 60-70°C no krūzītēm vai atdzesētu no vīna glāzēm. Pēc pudeles atvēršanas, to uzglabājot ledusskapī, var lietot vēl vismaz nedēļu. Satur sulfītus.

Ābolu, upeņu dzirkstvīns.

 

9.5-10.5% alk., 0,75l stikla pudelē.

 

Ābolu, upeņu pussalds dzirkstošs vīns, kam pēc īpašas receptes pievienotas garšvielas. Oriģināls dzirkstošais dzēriens, kas lieliski iederēsies uz bagātīgi klāta galda Ziemassvētku vai Vecgada svinībās vai romantiskās vakariņās ziemas vakaros. Sezonāls dzēriens - pārdošanā no oktobra līdz februārim.

 

Lietot atdzesētu 7-9°C, no vīna vai šampanieša glāzēm. Satur sulfītus.

 
Ābolu sidrs, dabīgi dzirkstošs.

 

5,5%-7,5% 0,375l stikla pudelē.

 

Raudzēts 18 mēnešus nepievienojot raugu - savvaļas rūgšana. Nefiltrēts. Āboli: rudens un ziemas tradicionālās galda šķirnes 75%, saldirūgtie bezšķirnes āboli 20%, paradīzes āboli 5%. Dabīgi iegūta karbonizācija veicot otro rūgšanu pudelē - Pet-nat.

Pudelē ir nelielas dabiskas rauga nogulsnes, kas ir atbilstoši šim sidra stilam.

 

Lietot atdzesētu 7-9°C, no vīna vai šampanieša glāzēm. Satur sulfītus.

 
Rabarberu vīns, sauss.

 

11% alk., 0,75l stikla pudelē.

 

Vīns gatavots jūnija sākumā no rabarberiem, tos nesaldējot, bet pārstrādājot svaigus. Gaiša krāsa, spēcīgs svaigu rabarberu aromāts, gandrīz eksplozīva garša ar vidēji augstu skābumu un neliels rūgtums noturīgā pēcgaršā. Piemērots zivju ēdieniem, suši, sieriem.

 

Lietot atdzesētu 7-9°C, no vīna glāzēm. Satur sulfītus.

Upeņu vīns, pussalds.

 

13% alk., 0,75l stikla pudelē.

 

Vīns gatavots jūlija beigās no pilnībā gatavām upenēm. Spēcīga krāsa, izteiksmīgs aromāts, maiga, dziļa garša ar videji izteiktiem tanīniem. Noturīga, dziļa pēcgarša. Piemērots brieža gaļas un citiem sarkanas gaļas ēdieniem, šokolādes desertiem.

 

Lietot istabas temperatūrā 17-20°C, no vīna glāzēm. Satur sulfītus.

 
Ābolu sidra destilāts - Kalvīts. Izturēts ozolkoka mucā.

 

40% alk., 0,35l stikla pudelē.

 

Kalvīts destilēts no sidra, kam nepievieno cukuru, saglabājot dabīgu ābolu garšu un aromātu. Divkārt destilēts. Pēc destilācijas noturēts franču ozolkoka mucā. Vienai pudelei nepieciešami apmēram 6 kg ābolu.

 

Smaržā āboli, žāvēti augļi. Garšā āboli, melnā šokolāde, žāvētas aprikozes.

 

Lietot istabas temperatūrā 17-20°C, no konjaka glāzēm. 

Ābolu sidra destilāts - Šnapss.

 

40% alk., 0,35l stikla pudelē.

 

Šnapss destilēts no sidra, kam nepievieno cukuru, saglabājot dabīgu ābolu garšu un aromātu. Divkārt destilēts. Vienai pudelei nepieciešami apmēram 6 kg ābolu.

 

Lietot istabas temperatūrā 17-20°C, no grapas glāzēm. 

 
Dabinett & Pepiņš - 2017.

 

6% alk., 0,75l stikla pudelē.

 

Premium kvalitātes divu ābolu šķirņu sidrs no pašu dārza. Bruts, dabīgi dzirkstošs, pet-nat. Raudzēts ar baltvīna raugu 6 mēnešus zemā t°. Tikai 2 šķirņu āboli: Dabinett - "vintage" klases angļu saldi-rūgtais sidrābols; Lietuvas pepiņš - Latvijā populāra aromātiksu ābolu šķirne sulām, vīniem, sidriem. 2017. gada raža, no pašu dārza pie sidra darītavas Jumpravas pagastā. 

 

Lietot atdzesētu 7-9°C, no vīna vai šampanieša glāzēm. Satur sulfītus.

Dabinett, Kerr & Pepiņš - 2018.

 

6,5% alk., 0,75l stikla pudelē.

 

Premium kvalitātes trīs ābolu šķirņu sidrs no pašu dārza. Bruts, dabīgi dzirkstošs, pet-nat. Raudzēts "savvaļā" - nepievienojot raugu - 6 mēnešus zemā t°. Tikai 3 šķirņu āboli: Dabinett - "vintage" klases angļu saldi-rūgtais sidrābols; Kerr - izcili aromātisks kanādiešu paradīzes ābols; Lietuvas pepiņš - Latvijā populāra aromātiksu ābolu šķirne sulām, vīniem, sidriem. 2018. gads izcēlās ar neierasti karstu un sausu vasaru. Izcilas kvalitātes āboli no pašu dārza.

 

Lietot atdzesētu 7-9°C, no vīna vai šampanieša glāzēm. Satur sulfītus.

 
Kur pirkt:

Labākajos veikalos, bāros, kafejnīcās, restorānos. Viss ir mainīgi - vaicājiet mums!

Apmeklējot sidra darītavu iespēja iegādāties lētāk!

Vēlies pieteikt vai ieteikt veikalu vai kafejnīcu? Sazinies ar mums!

 

KONTAKTI

sidra darītava

"Zīles", Jumpravas pagasts

Lielvārdes novads, LV-5022, Latvija

MOB.: +371 28465427

MOB.: +371 29631631

sidrs@mrplume.lv

© 2017 By MrPlume

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now